19 Kas 2007

Çemberlitaş-Kostantin

İstanbul'daki Roma dönemi eserlerinin başında gelen Çemberlitaş'ın altındaki bir odada, İsa Peygamber'e ait eşyaların gömülü olduğu iddia ediliyor.
Bu iddiaya göre, Çemberlitaş'ın altında bir odada, İmparator Konstantin döneminde Kudüs'ten getirilen "Hz İsa'nın mezarına ait kutsal toprak, orijinal haç parçaları, çiviler, kaymaktaşından yapılan kase, ekmek kırıntıları ve Hz Musa'ya ait taş ile Hz Lut'a ait olduğuna inanılan asa, Hz Nuh'un baltası ve Hz Süleyman'a ait olduğuna inanılan 7 kollu şamdan" bulunuyor.
Çemberlitaş'ın özelliği ise; Milattan sonra 325 yılında da İmparator Konstantin Roma'yı alır ve Roma'daki Pagan Roma İmparatorluğu'na son verir.
Roma'daki Apollon tapınağını yıktırır ve oradan getirdiği taşları Çemberlitaş'ın yapımında kullanır. Yaklaşık 11x11 metre ebadında ve 2.5 metre yüksekliğinde 4 parçadan oluşan bir ana kaide oluşturulur. Bu anakaidenin içerisinde 1x2 metre ebadında küçük bir hücre oluşturulur. Kutsal emanetlerin bu hücre içerisine bizzat İmparator Konstantin'in annesi Helen tarafından yerleştirildiği milattan önce 340-400'lü yıllarda yazılan belgelerde de ifade edilmektedir." Piramitlerdeki sır gibi, muhteşem bir işçilikle yapılmış 3 ton ağırlığındaki bir kaidenin çapı 3 metre. Bu kaideye bileziklerle birbirine oturtulmuş tam 9 adet sütun varmış bu sütunlar kurşunla birbirine bağlanmış ve terazisi de tamamış. Bilinen o ki Romalı hükümdarların hemen hepsi çok hırslı dediğim dedik egoları büyük liderler oldukları için bıraktıkları eserlerde de hırslarını görebilmekteyiz. Ama ne yazik ki bu görkemi başka bir lider adı FATİH yeni bir çağ açarak tarihi değiştirmiştir...
Böylelikle 1000 yıllık Roma devri kapanmış aynı zamanda Ortaçağ ve yerine Osmanlı İmparatorluğunun saltanı ile Yeniçağ başlamıştır.

Hiç yorum yok: